Crofton Park Interior

Pages from 1908_11 Courtrai Road_Architects Drawings1.jpg

Location: Honor Oak, Lewisham

An internal fit out of a 1930's terrace house for a young family aimed to create a better functioning series of spaces and improve natural daylighting. This involved reconfiguring the entrance hall with access to a new utility and WC, a new open plan kitchen connecting the dining and living spaces, and a new bathroom layout at 1st floor level.

Built-in furniture and hidden storage was designed to de-clutter and maximise natural light within the living and dining room. It also aimed to both define individual functions (such as a built-in/movable bench and a toy cupboard), and to create continuity between these adjoining spaces. A common timber finish of birch plywood was used to tie these built elements together.

Space at the rear of the house became a play and horticultural space which connected directly to the garden via large patio doors.